The delivery (OBS långt inlägg)

Nu så, nu kommer alltså min/vår förlossning igen. Sen jag skrev detta har jag ju hunnit få bra med distans till upplevelsen. När jag skrev det var vi ju helt uppslukade av bubblan. Ska se om jag kan sammanfatta efter.

Så den 26/11 blev alltså hallonets (nu kallad Buddah istället) födelsedag. Ska försöka summera i den mån jag kommer ihåg.

01.30 - vaknar, kissar, blöder lite grann. Ringer förlossningen och bara frågar, det är som det kan vara, jag känner inget så jag lägger mig igen, väcker J snabbt och informerar, men även att jag inte har ont så det behöver inte betyda något.

02.30 - har inte kunnat sova, känner av värk lite molande till och från sen jag typ la på telefonen med förlossningen. 02.32 börjar jag klocka det jag antar är värkar. Varken jag eller J kan sova, vi förstår nog här att det är dags snart. Värkarna kommer med 4-6 minuters mellanrum i ökande smärta. 

03 - J går upp och gör iordning lite nattamat till mig, fil och knäckis, kommer ihåg att jag resonerade att det är mer energi i sportknäcke än vitt rostat bröd, smart tjej 03.00. Jag följer efter, äter, kollar på Seinfeldt (but why!?) och klockar. J duschar och packar ner det sista. Jag ringer förlossningen igen, hon tycker jag ska ta en dusch och sen är vi välkomna in. Här kommer värkarna mellan 2-4 min tätt, intensivt redan med andra ord.

04 - åker mot ryhov. När vi parkerar spelar P3 min och Js låt (Eldkvarn - fulla för kärlekens skull), trots värkar var vi tvinga att sitta kvar, det var nåt tecken, böliga båda två. Det var väldigt fint.

04.20 - efter ctg-undersökning och undersökning down there (öppen 3 cm) blir vi inskrivna och får ett förlossningsrum. Jag vill bada och får göra det. Barnmorskan och J fick sig ett gott skratt när jag gärna ville fylla på sittbadkaret innan jag gick in, jo tjena. Här kommer det värkar i en strid ström varannan minut, skönt att kunna spruta varmt vatten på magen.

Efter detta blir tiden rätt luddig. Jag duschar kallt (sjukt varmt bad), men det är en kamp så fort det kommer en värk. Blir själaglad när jag äntligen kan lägga mig i sängen, här är klockan (enligt datorn i bakgrunden) strax efter 09.

Börjar använda lustgas, på låg nivå, får panik när jag känner mig yr och väck. Det räcker dock, skönt att ha något att fokusera på när det gör ont.

Mitt vatten har ju inte gått så till slut (tid oklart) tar dom vattnet, poff. Enligt barnmorskan är mitt värkarbete väldigt intensivt, får knappt vila mellan, det börjar dessutom trycka på nåt sicko. Dom ringer in narkosläkare som får sätta epidural, hon sätter den galet för det ger ingen effekt alls. Här är jag fullt öppen och frågar om det är lönt att försöka igen, men lilleman har inte kommit ner ordentligt så barnmorskan menar att det är bra att sätta den igen så jag kan upp och stå lite för att få ner honom. Så in med läkare igen som får sätta en gång till, rätt i ett blodkärl (vilket inte ger ngn effekt heller) så tredje gången gillt. Att sitta helt still medan hon gör detta när jag får värkar konstant är outhärdligt. 

Bättre nu iaf och jag kan stå en stund med hjälp av gå-bord, lustgas och J.

11.55 får jag (äntligen!) börja krysta och 12.47 kommer han ut! Kraftpaket på 50 cm och hela 4570 gram kärlek, jag vrålar till J att det är en pojke "kolla pungen!" 

Världens absolut, i särklass, utan tvekan godaste fika efter det värsta men absolut det bästa jag varit med om.

Långt inlägg så cred till er som orkar läsa haha! 

1. Varför tog vi inte fler bilder?? Redan sagt till J att det blir annat nästa gång.


2. Att välja knäckebröd före rostis pga mer energi i knäckis? Oookej.

3. Det låter här som att det var helt ok efter tredje epiduralen - men det var det ju inte. Den hjälpte på högersidan, enbart. Så tiden post-epidural var typ lika illa som utan. 

4. Jag blir sjukt stolt över mig själv. Jag födde ett barn. Ett barn som vägde 4570 gram. Trots att jag aldrig hade fött barn innan så kände jag mig sjukt överrens med kroppen. Var rädd innan att jag inte skulle göra det. Kommentarer
Postat av: Lollo

Stalker-varning på mig så mkt som jag kommenterar men ÅH! Blev lite tårögd här på lekmattan :) fräsiga mackor ni fick också! Våra var lite mer en ostmacka med en skiva gurka! Men förbannat gott vare! ;) och vilken stadig grabb du gick och bar på ;) kram!

Svar: Haha Lollo! Jag blir alltid glad när du kommenterar! Mackorna var både fräsiga och sjukt goda 🙏🏽😘 stor kram!
Frida L

2015-12-01 @ 14:30:04
Postat av: aspen

Sitter och ful-gråter i soffan. SÅ FINT! Låter ju ändå som att man kan klara av det...:) Världens finaste kille med! <3

Svar: Snart är det din tur och det kommer gå hur bra som helst <3
Frida L

2015-12-01 @ 14:40:30
URL: http://fridaasp.spotlife.se
Postat av: Pillanlilla

Åååhååhååå lycka 😍 puss

Svar: Snart är det er tur! ❤️❤️❤️
Frida L

2015-12-01 @ 17:29:37
Postat av: Emelie

Wow!! Du är ju gjord för att föda barn! Heja dig.
💜

2015-12-01 @ 20:02:09
Postat av: Rebecka

Stort grattis till er guldklimp! Ta hand om er och njut så mycket det går, tiden går alldeles för fort!

2015-12-01 @ 20:19:25
URL: http://beckssn.blogg.se
Postat av: Sofia - Karlstad

Grattis igen frida till Buddha (haha).
Det är nog bara vi som fått barn som förstår helt tankar och känslan under och efter och det öe nog vi som fått barn som bölar till varje förlossningsberättelse 😂
Skönt att allt gått bra och så underbart att han äntligen är här!

Svar: Tack snälla Sofia! 💙 det är verkligen en världsomvälvande upplevelse, livet blir aldrig sig likt! Det är fantastiskt. Och jag ääääälskar förlossningsberättelser ännu mer nu haha! 😘
Frida L

2015-12-01 @ 21:14:06
Postat av: Emma B

Grattis igen Frida! Fin kille som kom ut till slut! Ta hand om er! www.nouw.se/emmabylander

2015-12-01 @ 23:02:41
Postat av: Lisen

Ett stort grattis igen! Jag blev alldeles tårögd när jag läste jag med 😘 Vilken lycka det måste vara!
Puss på dig ❤️

Svar: Tack gulle! Det är helt fantastiskt och obeskrivligt 💙 puss och kram
Frida L

2015-12-02 @ 20:15:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: