Sunday fundayHär ligger vi och ligger, han somnade på två röda nyss när jag ställde mig upp och gungade lite. Det är jobbigt att morgonmysa, morgonbajsa och morgongymma. Eller så är det gårdagen som gör sig påmind, varför sova när man har massa roliga besök? Han sov i alla fall gott inatt, 00-05.30 och sen igen till 08.30, tack lilleman.

Jag har funderat lite, jag trodde liksom (naivt tydligen) att om jag nu ammar så gör jag det och att jag skulle slippa åsikter om HUR jag väljer att amma, men åsikter kommer väl alltid antar jag. Bara för att jag väljer att inte vänja E vid mysamning (dvs. tröst när han egentligen är trött eller som "nåt att sova på", det finns ju så många andra sätt att trösta på menar jag, E blir lugn när vi sjunger och dansar lite med honom till exempel) så betyder inte det att han inte får mys, närhet, trygghet och kärlek, det är det absolut dummaste jag hört, tryggheten sitter inte i min bröstvårta, det behöver jag nog inte vara professor för att veta. Jag förstår och respekterar hur/vad andra gör och jag hoppas att andra gör samma gentemot mig. Som min kloka och fina vän Anna skrev till mig igår: JAG är den bästa mamman till MITT barn. 


Nu ska jag fortsätta ladda upp min bebis med kärlek via mina hjärtslag och ha söndagsmys så fort J kommer hem från träningen. Tjipp!Kommentarer
Postat av: anna

Helt klart att du är! Väldigt tråkigt att folk måste lägga sig i och ha åsikter om allt. Önskar att mammor var snällare mot varandra. Vi borde stötta och hjälpa varandra.

Svar: Men ellerhur! Stötta varandra i alla olika val man gör istället för att få en annan att känna sig som en dålig förälder. Puss!
Frida L

2016-01-31 @ 11:48:31
Postat av: Frida

Håller med! Jag har aldrig ammats och jag har fått massa närhet och kärlek. Det sitter icke i tutten det där. <3

Svar: Nej, precis! Jag kan lova att ett barn kan känna både trygghet och kärlek på andra vis än via bröstet. Men det är tydligen något som är lätt att ha åsikter om, det märker man nu när man själv blivit mamma <3
Frida L

2016-01-31 @ 12:02:17
Postat av: Emelie

Hujeda mig då! Lyssna inte på det där. Pust!
Kärlek får han ändå.
Å jag kan lova dig att bröstfixerad kommer han bli om några år ändå 🙈🙊
Du ska göra precis som du själv vill. Heja dig kompis!!! 💜

Svar: Puss ❤️
Frida L

2016-01-31 @ 13:25:51
Postat av: Anonym

Så bra att läsa en nyanserad reflektion av amning. Ingen av mina barn är ammade, och skulden för detta kommer över mig hela tiden, för att jag inte kan "föda upp mina barn". Och när dessutom amningstalibaner påstår att amning är trygghet, trygghet och anknytning då blir jag bara så irriterad, betyder det då att mina barn knyter an mindre till mig, får mindre trygghet och närhet? Nä, de får precis samma kärleksfulla uppfostran, oavsett hur man ger mat till sitt barn! Heja dig

Svar: Jag håller helt med, jag tror inte på att tryggheten hos barn sitter i bröstvårtan som sagt! Trygga päron får trygga barn, det säger sig självt, och kärlek får ju barn även när/om dom inte ammas. Heja oss!
Frida L

2016-01-31 @ 22:02:02
Postat av: Ida

Ähh, huvudsaken är att du, bebis o sambo är nöjda och trygga med det ni gör. Det är ju ni som är teamet, som vet bäst. Skit i vad folk säger, de får väl tycka vad de tycker, men ni VET ändå vad som är bäst för er :)

Svar: Ja, jag försöker tänka så nu, det är ju faktiskt så, vi vet ju bäst vad som passar oss bäst :)
Frida L

2016-02-01 @ 22:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: