Förskola

Så här glad kan man vara när man fått plats på vårt förstaval av förskolor! Woop!

Nu ska vi tacka ja, skicka in inkomstuppgifter och lägga schema, sen kan vi börja räkna ner. Pirrigt, nervöst och lite läskigt. Men det kommer bli bra!

09.27

Det stod klockan på när jag vaknade, innan Elis. Fattar ni, nästan HALV TIO!? Jag fattar inte. Eller jo det gör jag. Det är nog lite jetlag. Fast han somnade ju 19.20 igår, hmm. Lite knölig inatt men inte i vaket tillstånd. Jaja, barnet behövde uppenbarligen sova. Och nu sover han igen.

Frukost och kattbebis. Allt jag behöver på morgonen.

När E vaknar ska vi till Asp och Eira! Woop! Som vi saknat våra kompisar. Elis har tjatat om Eira typ sen vi åkte. Vi ska ha ett litet möte också, storslagna plans på g.

Hörs sen!

Flyga långt med barn

Jag tror att många är lite rädda för att flyga längre med barn. Var INTE det! Jag tror snarare att det är lättare ju mindre barn man har. (Vår långa flight tog 9 timmar).

Lista coming up!

- billigt är inte alltid bäst. Det innebär ofta sämre flygtider och byten som gör resan lååång. Vi flög med ett byte och hade ca 1,5 timme på flygplatsen då. Lagom för en bensträckare och mat/mellis för Elis.

- jämför bolagen. Alla har olika förutsättningar för barn. Vad är viktigast för er? Packning? Vagn? Babyskydd? Bassinet? Vi uppskattade att vi kunde ta med både vagn och babyskydd gratis, att vi fick ta med vagnen ända till gaten i USA. Då kunde Elis sova bekvämt innan boarding. Och att han höll måtten för en bassinet.

- boka plats själva. Kostar ofta liite men vi tyckte det var värt det. Extra benutrymme och möjlighet till bassinet.

- underhållning. Vi hade laddat ner en del på paddan. Men den togs inte ens ur handbagaget. E nöjde sig med ett par böcker, några plastglas, sin bil och flygplansfönstret (hur kul kan det vara att dra "gardinen"(???) upp och ner tusen gånger?) Vi trodde det skulle klia mer i hans ben men det var lugnt. Detta är nog dock väldigt olika.

- hur många blöjor? Vi hade med åtta st för en resa på totalt (flyg, flyg, resa till hotellet ) ca 12 timmar. J fnissade innan, tyckte det var väl i överkant. Men tji fick han. En blöja hade vi kvar. MEN det berodde ju på Elis tandblöjor, inte att leka med. På ett flygplan.

- mat och välling. Personalen hjälper mer än gärna till med uppvärmning, kan ta en liten stund då dom värmer i vattenbad. (Våtservetter är bra här).

- våtservetter är en bra idé. Blöjbyten, handtvätt, matning. Alltid bra med våtservetter.

- bärselen! Vilken grej! Älskar vår babybjörn om möjligt ännu mer nu. När vi kom fram till USA var den GULD innan vi fått bagaget.

Vi upplevde att vi, som småbarnsfamilj, blev väldigt väl omhändertagna av både flygplatspersonal och flyplanspersonal. Fick förtur vid boarding och toppenhjälp med mat och det vi behövde till Elis på flyget. Han fick mjukisdjur, mjukisflygplan, strumpor och gos.

Detta här är vår upplevelse och våra tips. Alla föräldrar har olika prioriteringar, behov och budgetar. Men jag är säker på, oavsett hur man väljer att resa, att så länge man håller sig lugn och cool som föräldrar så gör barnet detsamma. Allt löser sig!

PS. Detta är på en reguljär flygning. Är nog annat om man flyger charter.