Flyga långt med barn

Jag tror att många är lite rädda för att flyga längre med barn. Var INTE det! Jag tror snarare att det är lättare ju mindre barn man har. (Vår långa flight tog 9 timmar).

Lista coming up!

- billigt är inte alltid bäst. Det innebär ofta sämre flygtider och byten som gör resan lååång. Vi flög med ett byte och hade ca 1,5 timme på flygplatsen då. Lagom för en bensträckare och mat/mellis för Elis.

- jämför bolagen. Alla har olika förutsättningar för barn. Vad är viktigast för er? Packning? Vagn? Babyskydd? Bassinet? Vi uppskattade att vi kunde ta med både vagn och babyskydd gratis, att vi fick ta med vagnen ända till gaten i USA. Då kunde Elis sova bekvämt innan boarding. Och att han höll måtten för en bassinet.

- boka plats själva. Kostar ofta liite men vi tyckte det var värt det. Extra benutrymme och möjlighet till bassinet.

- underhållning. Vi hade laddat ner en del på paddan. Men den togs inte ens ur handbagaget. E nöjde sig med ett par böcker, några plastglas, sin bil och flygplansfönstret (hur kul kan det vara att dra "gardinen"(???) upp och ner tusen gånger?) Vi trodde det skulle klia mer i hans ben men det var lugnt. Detta är nog dock väldigt olika.

- hur många blöjor? Vi hade med åtta st för en resa på totalt (flyg, flyg, resa till hotellet ) ca 12 timmar. J fnissade innan, tyckte det var väl i överkant. Men tji fick han. En blöja hade vi kvar. MEN det berodde ju på Elis tandblöjor, inte att leka med. På ett flygplan.

- mat och välling. Personalen hjälper mer än gärna till med uppvärmning, kan ta en liten stund då dom värmer i vattenbad. (Våtservetter är bra här).

- våtservetter är en bra idé. Blöjbyten, handtvätt, matning. Alltid bra med våtservetter.

- bärselen! Vilken grej! Älskar vår babybjörn om möjligt ännu mer nu. När vi kom fram till USA var den GULD innan vi fått bagaget.

Vi upplevde att vi, som småbarnsfamilj, blev väldigt väl omhändertagna av både flygplatspersonal och flyplanspersonal. Fick förtur vid boarding och toppenhjälp med mat och det vi behövde till Elis på flyget. Han fick mjukisdjur, mjukisflygplan, strumpor och gos.

Detta här är vår upplevelse och våra tips. Alla föräldrar har olika prioriteringar, behov och budgetar. Men jag är säker på, oavsett hur man väljer att resa, att så länge man håller sig lugn och cool som föräldrar så gör barnet detsamma. Allt löser sig!

PS. Detta är på en reguljär flygning. Är nog annat om man flyger charter.Kommentarer
Postat av: Emmationell

Åh va sugen jag blir på att resa (långt) igen. Upplevde heller inte det som något hinder, upplevelserna väger upp böket tycker jag. Loppan var för stor för bassinet på vår långresa, men kan tänka mig att det är ljuvligt!

Svar: Ja jag håller med, resan är ju så kort om man jämför med tiden man får när man väl är framme! Bassinet var ljuvligt! Han var för stor för den på ditvägen (då flög vi med SAS) men när vi flög hem då med Lufthansa så var han fortfarande tillräckligt "liten". Men sitter man vid vägg så kan dom ju oftast få plats på golvet tänker jag. Bara att ge er ut igen! Jag längtar redan till nästa gång vi ska åka ☺️
Frida Linnman

2016-11-30 @ 15:21:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: