Det här med vab

Pusslet. Det krävs extra mycket av oss päron när det kommer till pusslet vid sjukdom hos barn. Jag har börjat förstå varför så många separerar under småbarnsåren alltså. Hur ska man göra? Det är ju lika viktigt både för mamman och pappan att få komma iväg och jobba/plugga etc. Det känns som att det är lite vedertaget att mamman tar mer hemmadagar med sjukt barn. Tror dock det håller på att jämnas ut mer och mer. Men att det i grunden, liksom föräldraledighet, är så att mamman vabbar mest. 


Här var vi (innan fsk) överens om att vi ska dela lika på vaben. Yeah sure. Till den dagen det var ett sjukt viktigt möte för den ena. Då startade förhandlingar om byte av vab-dagar: "tar du denna så tar jag två på raken nästa gång" typ, som glöms bort eller förhandlas om när det väl kommer till kritan. 

Dont get me wrong. Jag älskar all tid med mitt barn, det vet ni. Men jag har ett viktigt jobb som jag tycker är så kul, där jag vill missa så lite tid som möjligt. Är ni med? Att dela lika och värdesätta bådas jobb/sysselsättning lika mycket är för mig en självklar grej.

Det hänger lite ihop med resten av tiden som jag känner att i alla fall jag får anpassa mig. Att det är lättare för J att sticka iväg och bara ta föregivet att jag tar hand om E. Min tid är lika viktigt! Kaboom!

Hur gör ni andra som har barn som är/ har varit svaga för förskolebaciller?? Hur vabbar ni?

Ps. Vi ska inte göra slut, lovar! Inte än. Men snart! Nejdå. Skoja. Vi ber till någon up there att E snart är härdad så vi slipper vab-diskussionen helt. Vi är lite oense men ändå optimistiska.


Ps 2. Ledsen för långt inlägg. Kan nog pratas om detta i oändligheten.

Sista mars

Så var dagen här. Sista mars. Sista dagen på, vad jag tycker, årets tråkigaste tid. Gråa, mörka, långsamma månader. Januari-mars. Roligare kan man ju ha det. Nu har iofs mina första tre månader i år varit rätt bra. Men fortfarande gråa och kalla.

Fira med lite godis? Yes, varje dag.


Jag kör förmiddag på jobb idag, J kör vabb innan eftermiddagsjobb på sitt håll. Detta med vab alltså, my god. Kommer ett inlägg om mina feelings på det ämnet inom kort. Kan nog skrivas en del om det.

Well, sen helg! Ska fira fredag med tre vänner och en oxfilé (och tillbehör såklart, makabert annars). Drömmig helgstart ändå.

Psst... Håll tummarna för att det är nåt annat än vattkoppor som tagit över Elis kropp! 

Morbror G

När pojk vaknar efter nap och ser att morbror G är där. Whot! Han trodde nog han drömde. Fick nypa sig i armen. Han älskar verkligen Gustav. Får han tag i min telefon vet han exakt hur han ringer upp G på facetime. Bara Gustav, ringer aldrig någon annan (okej mormorn rings upp när G inte svarar ibland). När G svarar så snackar E så mycket så man skulle kunna tro att han talar i tungor. Lycka!

jag hade lovat mig själv att inte snacka sjukdomar här idag. Meeen ämnet är nästan omöjligt att inte nudda vid när det typ är det enda som våra liv kretsar kring atm. E var alltså hemma idag. Vi befarar vattkoppor. Såg ett par små utslag igår, var ett par fler och något större igårkväll och fler och rödare idag. Så imorgon ska vi till VC för att se om dom kan säga. Tur han är på gott humör och har hittills sluppit feber. 


Hela den här sjukkarusellen har dessvärre stoppat podden även denna veckan. Buhuuuu! Men vi räknar med att göra en great comeback nästa vecka, ett fullproppat avsnitt med viktiga saker att prata om. Tänk vad mycket inspo vi hunnit samla på oss till dess.

Goooodnatt!