Sista VABen, bestämmer vi nu

Pojk hostar, ingen rolig hosta alls. Nån typ av "hosta-extra-mkt-på-natten"-hosta. Jättejobbigt både för honom och för oss. Well, vi körde iaf hemma idag igen, jag och E. Han är pigg i övrigt, förutom lite snor också då, så det är ju rätt livat, och rätt energiutömmande (ord??). Men jag passade på att sova idag också, när han sov sitt nap.


Han passar på att få två tänder till också, vilket innebär raseriutbrott, ingen matlust och lite allmänt crankyhumör på barn. Men snart är munnen full med tänder som tur är.

Jag kompletterade mitt förra inlägg med länkar till recept på det vi har på veckans matsedel. Idag lagade jag lasagne, den freestylar vi alltid till. Tar lite det vi har hemma. Lök, vitlök, basilikatomatsås, grädde och så vidare. Senaste gångerna har vi toppat med ost och mozzarella. Hör ni vad gött!?


Imorgon är planen vanlig dag. Mer då!Kommentarer
Postat av: jossanhaugen.blogg.se

Känner igen den hostan, gällande natten.Men sonen har förkylningsastma, så jag tror att det är den som spökar på nätterna. Sonen hostade jättemycket förra veckan, då jag hade han :)

Svar: Ahha! Usch för astma alltså, stackare! Elis har varit på sjukhuset en gång pga falsk krupp, men då var det mer konstig andning. Detta kanske hänger ihop nu när han är förkyld? Så kan det ju vara faktiskt!
Frida Linnman

2017-10-11 @ 21:23:41
URL: http://jossanhaugen.blogg.se/
Postat av: Js kusin J

Hosta på natten är inte kul! Det vet vi typ allt om, K har förkylningsastma... Har ni testat lök under sängen? Seriöst, det funkar (oftast). Ta en gullök, hacka/dela grovt, lägg i en skål o häll kokande vatten över (men täck inte helt). Ställ den under sängen när han ska sova. Det luktar inte så gott, men om man hostar mindre så är det klart värt det. Ett husmorstips;-)

Svar: Johanna! 😍 det där med lök har man ju hört talas om, aldrig provat, men det låter ju som att det är värt ett försök. Jag fick ett tips av en jobbarkompis idag, om att lägga kokt, varm potatis på bröstet... ska tydligen också vara effektivt. Oklart om det funkar på en soon-to-be tvååring dock 🤔😘
Frida Linnman

2017-10-12 @ 21:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: