Lillelördag

Halva jobbveckan - check. Veckorna går verkligen ut på att räkna ner till helgen. I alla fall här. Måste vara så när man inte har roligare liv än så. Jag hör ju hur tragiskt det låter! Måste agera! En annan dag.

Idag var vi back in business igen. Jag mådde rätt kasst igårkväll så jag hade nästan ställt in mig på hemmadag idag också. Men sen sov jag rätt gott inatt och vaknade utan huvudvärk. Så alla tillbaka till sitt. 

Efter föris tog vi kvällsmyset hemma. Elis fick på Den vita stenen. Någon som kan relatera? Vi matade 6 avsnitt typ, ja, kombinerat med middag och lek (fingerfärg till ett barn som avskyr att bli kladdig, tur en kan ha pensel). Elis har varit på så gott humör idag, både på föris och hemma. När han är på sitt topphumör är han magisk att ha och göra med. Magisk!

(null)

(null)

(null)

Dagens middag sen - mmmmm! 

Jätteräkor, chili, tomater, paprika, mjölk och pasta. So simple! Vi kör mycket från Tasty-appen, tips.

Nu är jag nerbäddad och träningsväskan är faktiskt packad, jag hoppas jag känner mig pigg nog för att dra ett pass innan jobbet imorgon.

Barnmorskan

Så, till gårdagens besök hos vår BM. Var så roligt att träffa henne igen. Som om vi var där med megamagen och gjorde hinnsvepning igår. Men över två år sen. Så sjukt. Proverna hon tog såg fina ut. Hon mätte magen och så fick vi höra hjärtat. Jämförde med Elis mått och hjärtljud, var typ exakt samma. Sååå nu har jag killfeeling (trots att C menade att allt sånt är myt haha). 

Sen pratade vi om amningen. Jag är redan så van vid att få försvara mitt tänk. Men C köpte det, rakt av "du har jättekloka tankar och det är bara du som ska ta beslutet, ingen annan. Så vad någon annan än säger så är det dina känslor som ska gå först." Ville bara gråta. Äntligen lite medhåll från någon i vården. Blir nog andra ord när jag ska träffa specialistläkaren igen. Har redan börjat stålsätta mig. Så trist att jag, 2018, måste göra så. Stötta mig istället. 

Om ett par veckor ska jag göra en sockerbelastning (?) pga Elis födelsevikt. Man vill utesluta graviddiabetes. Mina värden idag ser perfekta ut men har man fött ett barn över 4,5 kg så ser rutinen ut så. Längtar inte. 

(null)

Julen -15 spenderades med Elis så här. Missförstå mig rätt. Jag har så positiva erfarenheter, men känns inte rätt nu och då är jag rädd att det blir mer ett stressmoment än nåt mysigt.

Hemmadag

Igår hämtade jag hem Elis tidigare från föris, han hade varit ledsen och lite hängig på förmiddagen. Jag kände att, även om han inte hade feber i morse, så behövde han en dags vila hemma. Vi körde hemmadag idag alltså. Mysig dag! Myst i soffan framför Pippi, Emil och Madicken. Äälskar att han älskar Astrid Lindgrens storys! Och s å sov vi typ i två timmar också, ahhh. 

(null)

(null)

Han hade ett sånt mysigt moment med bebisen. Drog upp min tröja, la sig på magen och sa "krama bebisen". Sen delade han med sig av sin snutte (ingen i hela världen får låna den!) det var så jag lipade en sväng!

Får ta barnmorskebesöket imorgon, dags att sova!