So far so good

Då ska vi se om vi kan göra någon typ liten re-cap på dom här tre veckorna då.

Storebror - Elis alltså. Världens bästa storebror. Det har gått så bra hittills. Jag var förberedd på det värsta. Men han pussar, kramar, klappar, tröstar, hjälper till att mata, byta blöjor, torkar bajs, sjunger. När vi träffar kompisar/familj visar han alltid lillebror först. Mitt hjärta sprängs av kärlek när jag ser hans kärlek till Ebbe. Men jag är såklart medveten om att detta kan komma att variera. 

Amning vs. flaska - Jag tror vi idag kör ca 70/30, 70% flaska och 30% amning. Jag ammar när vi är hemma på dagarna när andan faller på och flaska på nätterna och när vi är iväg. Perfekt för oss! Vi upplever att han står sig betydligt mycket längre på ersättning. Vi vet att han får i sig det han ska. Elis hjälper gärna till, J kan ta nätter och jag kan ägna mer tid och ensamtid med Elis. Win win win!

Sömnen - Ebbe sover bra! Både på dagar och på nätter. På dagarna sover han gärna i vagnen, bilen och mer än gärna på oss, eller tätt tätt intill. Jag älskar det! På nätterna äter han ca 2-3 ggr. En gång på kvällen innan vi lägger oss, en gång mitt i natten och en gång tidig morgon. Fördel med ersättning. Med Elis kunde han ju vakna en gång i timmen, för att tutta. Jag har honom liggandes nära nära mig och samma med J, så närheten får han. Jag vet att jag med Elis tänkte "ska bebisar inte sova mer??" Men nu, nu vet jag att Elis var en väldigt vaken bebis för Ebbe är helt totalt tvärtom. Sover nog 20 av dygnet 24 timmar. 

Kroppen - vilken kropp jag har ändå. Jag tryckte ut en kille på 4,9 kg ur fiffi. Jag tänker typ vulkanutbrott. Och idag känner jag inget downstairs och känner mig i övrigt i riktigt bra form för att ha fött barn för tre veckor sen. Kan gå lite längre promenader och har smugit igång mamma mage-appen (OBS för att hitta knipet och så så småningom hitta magmusklerna. Ni som kört appen vet hur basic det är i början, sexpacket får vänta). Jag är stolt över vad som finns kvar av magen. Döljer den inte. Skyndar inte. Jag är lika impad denna gången över vad min kropp är kapabel till.

(null)

(null)


Något jag inte var beredd på var det dåliga samvetet. Eller jag hade ju dåligt samvete redan innan, över att behöva dela uppmärksamheten mellan Elis och bebis. Men det är verkligen jobbigare än vad jag kunde ana. Speciellt när jag ammar och Elis vill ha mig, leka med mig, gosa etc. men, som sagt, fördel med flaska, det ger mig mer frihet att kunna vara med Elis utan att behöva stressa över att Ebbe kan bli hungrig.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag har två! Helt sjukt!

Något ni funderar på? Våga fråga!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: