Sommarprojekt

Oookej. Sommarlov. All tid i världen till att typ fokusera på sånt som hamnar lite i bekvämlighet när vardagshjulet rullar. Well here We go.

1. Blöja.
När vi hade påsklov blev Elis mer eller mindre blöjfri. Men så kom han till dagis och ville inte gå på toaletten där. Det slutade med att han inte kissade på hela dagen. Så då sa vi att han får ha blöja där så han kissar som han ska. Blöja där blev snabbt blöja även hemma. Inte alltid men oftare än under påsken. Sen blev vi bekväma. Men, nu, nu ska vi köra. Sen helgen kör vi utan blöja. Oavsett om vi är hemma eller ute. So far so good. Får hoppas att den där spärren för föristoan är borta när han ska tillbaka i augusti.

2. Napp.
När Elis var hos tandläkaren i vintras så pratade hon om konsekvenserna med att använda napp för länge. Hon rekommomenderade att runt 3 år skulle vara lite senaste datum. Än syntes det inte på hans tänder men ju mer och längre desto större risk. Så nu ska vi försöka att Elis använder den mindre. Vi kommer inte att ta bort den helt, direkt. Jag tror att det bästa för oss och Elis är nån typ av utfasning. Så nu kör vi nappfritt på dagarna, förutom när han ska sova. Och sen napp på nätterna. 

(null)

Just nu, med lillebror och allt den förändringen innebär, så tror jag att det är bäst för Elis att inte bara rycka undan den "tryggheten" som nappen och, till viss del, blöjan innebär. Jag tror blöjan är enklast eftersom han nyss var i princip blöjfri. Nappen blir spännande att se. No stress.

Snutten däremot, den får han ha kvar så länge han vill!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: