Morning walk

Ankomst till föris idag: 08.28. Halleulja! Hade liksom två minuter till godo. Så, glada och mätta barn, glad mamma, inte allt för stressad. Bra start på dagen!

När jag hade droppat av Elis tog vi svängen runt rocksjön innan vi kom hem nyss.

(null)

(null)

(null)

En promenad i sakta mak. Jag ser fram emot att kunna öka takten, och längden. Men det tar vi en annan dag.

Nu ska jag äta lite sen frukost, sen får vi se vilket hurmör vi är på!

Vardag

Jorå så att idag har vi kört back to vardag. J har jobbat igen och jag har råddat lämning och hämtning av stort barn ihop med att rådda spädbarn och allt vad han innebär. 

Om vi bortser från att jag glömde blöjor till lilla barnet och tappade mina nycklar i hallen på föris, så gick det sjukt bra! Var "bara" 8 minuter sena vid lämning. Stolt över mig själv! Efter lämningen mötte jag upp mammalediga vänner för god frulle i morgonsolen. Då mår man! För två år sen satt vi där med barn nr 1, och nu, igen, med barn nr 2. Livet ändå!

När J slutat jobbet idag så köpte vi med pizza och tog middagen på vätterstranden. J hade dessutom smugglat med varsin öl till oss två. Ahhhhhhhh! (Plis ring inte soc, eller polisen!)

(null)

(null)

(null)

(null)

Såna här dagar stoppar vi ner i fickan och tar fram i höst när det är grått, trist och långt till våren. 

Imorgon - torsdag. J jobbar sista dagen innan ca två månaders ledighet (visst lagom med två arbetsdagar nu hehe). Så vi kör en dag till med lämning och hämtning för min del. Dock ingen frulle, kanske tar en sväng runt sjön efter lämning. We’ll see!

När lillebror kom till världen pt. III

Då ska vi se var vi slutade? 

När farmorn kom och vi åkte in till förlossningen. Ständiga värkar. När vi kommer till förlossningen får vi vänta en evighet innan någon kommer och öppnar. Ont ont ont!

När vi väl får komma in får vi ett förlossningsrum direkt. Vi får alltså hoppa över ctg-rummet och kör den undersökningen i det rum vi ska trycka ut ungen. Allt ser fint ut på maskinen och jag är öppen 5 cm. 
(null)

Vi pratar smärtlindring. Jag vill ha samma som sist, även om epiduralen inte var jättebra då. Så jag får börja andas lustgas och barnmorskan ringer på narkosläkaren. Lika bra eftersom det kan ta en stund innan hon kommer. Well, det går fort och hon kommer och kan sätta epiduralen. När hon sen ber barnmorskan ringa en annan narkosläkare för att "dubbelkolla en sak" blir vi väl lagom stimmiga. "Blir jag förlamad nu??" Hon försöker förklara lite pedagogiskt vad hon tror har hänt. Att hon "satt en dura" (eller "lura" som J trodde hon sa haha). Men efter dubbelkoll var det ingen fara. 

Epiduralen satt riktigt bra denna gången. Tog bort allt förutom den absoluta toppen på värken och den kunde jag ta med lustgasen. Ahhh! Kunde kissa, stå upp, äta kexchoklad, banan, dricka saft och ta en av mina bättre selfies. Det var detta alla pratat om, att livet lite kom tillbaka när epiduralen verkade, och jag var lite salongsberusad på lustgas.

(null) 

Vid 13.10 tar dom vattnet. Och vid 13.30ish är jag öppen 10 cm. Då börjar det trycka på. 

Här efter blir saker och ting typ outhärdliga. Smärtan och trycket neråt. Fy fan. Där och då lovade jag mig själv och alla andra i rummet att aldrig mer skaffa barn. Jag tycker att jag har svårare att lyssna och kontrollera kroppen denna gången. Det gör liksom för ont. Men vid 13.45 så börjar vi pusha och 14.16 är han ute! 

(null)


Denna gången var det J som såg var det var först (sist kollade han på samma fläck på väggen bakom mitt huvud sista timmarna). Och lipet på Linnman, och Karlefjärd, när vi inser att vi fått en lillebror. No limits. Så mycket mer känslor vi är mer medvetna denna gången om vilka känslor ett barn innebär, livets kärlek liksom. 

(null)


EBBE GUSTAV KARLEFJÄRD LINNMAN
you had us at hello.