Mondays

Ledig dag med barnet. Sol och 25ish grader varmt. Lekplats. Sov i skuggan. Häng på stranden. Jag har carpat! Tagit vara på tid ensam med Elis. Även den tid när han inte samarbete. Snark.

(null)

(null)

(null)

Mitt i allt fick jag mess från föris - fall av magsjuka. Så imorgon får E stanna hemma. Vågar inte ta några risker med smitta nu. Jag skulle få rapport imorgon igen för att se hur det ser ut om det är lugnt inför onsdag. 

På tal om föris. Vi hade bestämt att Elis ska vara hemma med oss dom 10 dagarna när bebisen kommit. Men nu inser vi att om bebisen kommer när den ska så kommer Elis gå på sommarlov redan typ nästa vecka och sen ända fram till vecka 35. Det är lång tid för en kille som älskar föris. Så han kommer förmodligen få gå någon/några dagar under dom två första veckorna (obs. Om bebisen kommer i tid). För han får det va?? Lika bra att fråga, någon som kan? Ni brukar vara bra på info.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tror han får det men är det verkligen värt risken att han är där och kanske ta hem förskolebaciller/virus när man har en nyföding hemma?

Svar: Nej det är ju inte det... så trist för hans skull bara.
Frida Linnman

2018-05-07 @ 23:15:33
Postat av: Anonym

Barnet är 2.5.. han har det alla bäst hemma med sin familj. Så med det sagt och en massa baciller som kan dras med hem, why?!

Svar: Why? För att han älskar att gå till föris och leka med sina kompisar!? Om han kommer dit ett par timmar någon gång/vecka så tror jag inte han får men för livet. Sen skulle vi såklart inte skicka dit honom om det går sjukdomar. Även fast man aldrig är säker, men var är man det? Men, i get your point!
Frida Linnman

2018-05-08 @ 06:01:52
Postat av: Svar till anonym

Anonym. Läste du vad Frida skrev?! För att Elis ska få träffa sina kompisar! "Han har det allra bäst med sin familj" eh Nehe? Men ett barn behöver och stimulans och få leka med sina kompisar. Om han hade varit på förskolan 2 dagar i veckan och lekt medan Frida hade kunnat få vila lite med bebisen VAD HADE DET GJORT. Frida frågade om det var okej alltså Fine med förskolans regler. Blir så trött på morsor som ska tro sig veta bäst!

Svar på din fråga Frida: fråga istället Elis pedagoger så slipper du prettomorsorna.
Du är bäst och förtjänar att vila också med gott samvete medan Elis leker med Eira på förskolan! Annars kommer hon sakna ihjäl sig. / Aspen

Svar: ❤️
Frida Linnman

2018-05-08 @ 08:52:11
Postat av: Sarah

Eftersom det är tillåtet att ha barnet 15h/vecka på förskolan under föräldraledighet så tror jag absolut att det är tillåtet. Tror inte att de gör någon skillnad på ”första 10 dagarna” och de ”480 andra dagarna”. Bäst att kolla men tror absolut att det är tillåtet. Sen gör ni precis så som tycker passar bäst för er! För- och nackdelar har ni ju huvud själva att tänka runt så det förstår jag inte varför andra känner plikt att informera er om ☺️😘😍

Svar: 😘😘😘😘
Frida Linnman

2018-05-08 @ 13:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: