Samvetet

Nu kommer vissa säkert tycka att jag överdriver eller bara är allmänt trälig.

Men. Ju närmare det kommer ankomst (eller nedkomst?) för bebis, desto sämre blir mitt samvete. Det skär i mitt hjärta när jag tänker på att kanske behöva åka ifrån Elis mitt i natten (känns som det kommer sätta igång på natten), utan att kunna förklara varför han kommer vakna med någon annan än mig och J. Visst kan man preppa honom innan, men hur mkt kommer han förstå, och komma ihåg? Och sen att vi behöver vara ifrån honom ett par dagar. Nu kommer han ju visserligen kunna hälsa på oss,  eller det kommer han göra, det bestämmer jag. Men ändå. 

Jag är ingen person som egentligen tycker om större förändringar. Och detta måste ju vara typ den största (efter att E kom då)? Hur kommer han reagera? Kommer det bli ett helvete? Kommer han trotsa ännu mer än vad han redan gör? Kommer han vara arg? Jag har ställt mig in på att det kommer bli jobbigt. Jag har bestämt mig för att ge E allt jag kan. Involvera honom i så mycket som det går, precis som idag, både hemma och med bebisen. Och jag hoppas att familj och vänner ser E lika mkt som dom komme att vilja se bebis. Om inte mer (bebisen bryr sig knappast den första tiden). 

Det går nog inte att föreställa sig vilken omställning detta kommer att bli. Det ska bli helt magiskt att ge E ett syskon, någon att växa upp med, någon att ta hand om. Finaste pressyn ever. 

Som sagt, överdriver säkert, men sen är jag gravid och hög på hormoner också. What to do!?

(null)

Us two - dream team!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Åh. Det ständiga dåliga samvetet. Känner igen mig så mycket. Hade det ett bra tag efter lillebrors födelse oxå, men sen när dom började kunna leka å busa så insåg man att man har gett bröderna den finaste gåvan dom någonsin kan få. Värt allt det dåliga samvetet. Det blir bättre!

Svar: Ja, känns som det dåliga samvetet kommer hänga med en stund. Men det kanske är hälsosamt också, då kanske man faktiskt lägger med fokus på storebror. Jag ser fram emot att se dom växa upp ihop! 😘
Frida Linnman

2018-05-07 @ 08:09:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: