Höstlovsmåndag

Och så var denna måndagen gjord. En måndag med få knop gjorda men många känslor. Den här förbaskade timmen som vi fått extra har gjort Elis sömnklocka helt ur funktion. Han vaknar tidigt, vill sova vid 9.30, somnar 13.20, och har känslorna utanpå kroppen. Vi har bråkat om allt från smuts runt munnen till hans begär på pepparkakor. Vid lunchbordet svepte han ner mitt vattenglas, över min fulla tallrik med korvstroganoff. Vattenkorvstroganoff. Mums. Inte. 


Men vi har haft det mysigt också. Vi passar på när Ebbe sover. Då sitter vi i soffan och kramas, eller leker. 

Ebbe har också påverkats av tiden, iaf med tidig morgon idag, plus en dunderförkylning. Han har sovit fem gånger idag, långa naps. Men ändå på gott humör när han är vaken.

(null)

Så, roligare måndag än så blir det inte.

Imorgon jobbar jag. Jag har fått styra om lite, så denna veckan jobbar jag tisdag och torsdag. 

Tjipp!

Vintertid...

Vintertid utan barn:
Årets bästa dag. En timme extra! En timme jag kunde sova extra. Livet! Underbart!

Vintertid med barn:
Årets sämsta dag. Klockan är en timme för tidigt när barnen vill upp. Så istället för 05.30 är klockan 04.30 när båda vill upp. Båda barnen alltså. Knappast jag och J. Värdelöst. Det kommer att bli en lång dag. 

(null)

Nu har dock alla sovit lite till. Förutom Elis. Kul. Han är en liten demon när han inte sover ordentligt så idag kommer vi att få kämpa med honom. Det har redan börjat. Men han ska sova, den saken är säker i alla fall. Om vi så måste ta bilen till Sthlm och tillbaka typ. 

Hoppas ni får en härlig dag!

Obs! Detta är mina egna erfarenheter. Ni har säkert barn som sover halva dagen trots tidsändring. I så fall är jag glad för er skull. Typ. Inte alls bitter, någonting!

Näst sista hemmamatchen

God morgon lördag! Idag tog jag och gick upp när killarna vaknade vid 06.30. Kände mig inte döende! Skönt! Det är riktigt mysväder så vi tände massa ljus, min höst/vinterdrog. Måste köpa nya. Jag och Elis läste bok och Ebbe härjade på golvet, han tar sig dit han vill nu, så han är mest nöjd där nere. Nu är J uppe och jag vilar lite.

(null)

Idag spelar J näst sista hemmamatchen för säsongen. Känns lockande i snöblandat och typ 3 grader. Inte. Elis ska dit i alla fall, om inte med mig, så åker han med Js föräldrar. Jag får se hur taggade jag och Ebbe är. Ruggigt viktig match, vet inte om jag vågar dit och kolla ens.

Tjillevippen!